fbpx

Hercegnős Menyasszonyi Ruha

Egy lány az esküvője előtt ezerféle képet és magazint lapozhat át, mire kitalálja, milyen modellben szeretné kimondani az igent. Van, aki már kislány korában tudja, hogy hol és miben tölti majd a nagy napot, míg vannak, akik kevésbé eltökéltek. Célszerű eldönteni, hogy mire akarja a menyasszony a figyelmet irányítani. Az ritkán sikerül, ha mindenből akarunk egy adaggal. Legyen csipke, gyöngy, díszes alapanyag, fátyol és uszály akkor is, ha valaki 160 cm magas és állandóan fogyózik. Szóval okosan kell kitalálni, kinek mi az előnyös, hogy igazán jól érezze magát a nagy alkalommal. 

Érdemes a tükör előtt őszintén mérlegelni, hogy valóban hercegnős esküvőre vágysz, annak minden kellékével?  Tudod viselni a nagyon dús szoknyát, amihez magassarkú cipő is kell – minél magasabb sarokkal – mert lapos papucscipőben slampos hatású egy sokrétegű szoknya. A hercegnős menyasszonyi ruha olyan testtartást is igényel, erre rádolgozol, edzed a derekad és a hátad? Elképzelted már, hogy egy ilyen ruhában a bevonuláson és keringőn kívül hogyan tudsz majd mozogni? Nem, nem beszéllek le erről a ruhacsodáról, de ezt előre érdemes tesztelni, hogy ne érezd magad rosszul, amikor élesben kell viselni és nem csak a próbafülkében topogni 3-4 lépést. 

A hercegnős menyasszonyi ruha sem egyforma. A bő, gazdagon redőzött hercegnői holmi is készülhet sokféle kelméből. A lenge muszlin rétegek, vagy a habos tüll fodrok szerencsére ma már a menyasszony testalkatához is alkalmazkodhat. A nagyon vékony lányok bátran halmozhatják a dús anyagokat, a teltebbek engedjék a redőket lejjebb, esetleg az uszályhosszával is nyújthatják az összhatást. 

Az idei szezonban nagyon divatosak a hercegnős menyasszonyi ruháknál a fényes, nehéz selymek, a taft, a brokát, ahol a szövésben rejlő minta a gazdagságot és eleganciát sugallja. Egy tanács a döntéshez. 

hercegnős menyasszonyi ruhánál a szoknya sokféle lehet. Választhatsz derékban húzott, nagyon bő szoknyát, 500 rétegű tüll, vagy vízhullám hatású muszlinból, de a régi korok hercegnői által viselt drága damaszt, vagy brokát kelmék is idesorolhatók, igaz itt számolj azzal, hogy ezeknek a súlya nem kicsi.

Aki karcsúbb, légiesebb hercegnőségre szavaz, olyan szoknyát próbálgasson, ami inkább combtájéktól bővül. A sellőfazon is térdmagasságtól ad nagyobb bőséget. 

hercegnős menyasszonyi ruha felsőrészénél az idei szezonban a 3D-s csipkék is szerepet kapnak és mesésen mutatnak például a szépen lesült karon és vállon. A sok hasig dekoltált fazon után a designerek újra felfedezik a szép ujja megoldásokat. Itt aztán van ezerféle. Ejtett válltól lecsúszó puffos ujj, vagy dús sonkaforma, esetleg karcsúváll és áttetsző, bőven húzott, csuklótáji francia mandzsettás, behúzott- esetleg ékszergombokkal. A reneszansz korban is szerették a kézfejre lenyúló karcsú ujja fazont.

Egyszóval van mit próbálgatni, kísérletezgetni a pompás, ünnepi darab kiválasztásánál.

FEL