Modern Menyasszonyi Ruha

Az esküvő fontos esemény két fiatal és persze a családjuk életében. A klasszikus királylányos darabok mellett egyre népszerűbb modern esküvői ruha, amelynél az elegancia letisztult formákkal párosul. Játékosan alkalmazzák a megszokott anyagokat a tervezők. Nemes anyagból készülő szoknyarész, amire ráomlik egy mesés, áttetsző csipkeréteg, ami érhet bokáig, de akár egészen hosszú uszály hosszúságig is nyúlhat. A modern esküvői ruháknál most divat a vízszintes sávminta , eltérő léptékű virágmotívumok. A modern esküvői ruha lehet egyenesvonalú, vagy kicsit bővülő A-vonalú elegáns hatású, de vannak olyan menyasszonyok, akik szeretnék megmutatni a szép bokájukat, a kényelemről nem is beszélve. A világon az első rövid menyasszonyi ruhát állítólag Coco Chanel alkotta és azóta ezerféle változat született. Az elöl rövid-hátul hosszú kombinációk, amihez csodásan mutat egy mesés topánka, bokaékszerrel. A tengerparti esküvőkön az igazi kompromisszum, mert a homokban mezítláb is kényelmes.

A modern menyasszonyi ruha idén lehet levegőben karcsúsított, csipkeruha, amelynek áttetszősége sok mindent sejtet, de semmit sem mutat teljesen, vagy éppen a dekoltázs – különösen a lapockatáji – mutatós. Szerethetők a szép ejtett vállú felsők, sokszor ajánlható a levehető díszes ruhaujj, ami a szertartás végén nélkülözhető. 

Modern menyasszonyi ruha lehet egy izgalmas overall is, amely rafinált fazonjával igazán emlékezetes lehet, különösen a magas, karcsú lányoknak.

A glamour stílus kedvelőinek kísérletezték ki a textíltervezők a csillogószálas, dús kelméket, amelyek önmagukban ékszerezik fel viselőjüket. 

A modern esküvői ruha fontos része lehet egy különleges ékszeröv, amely igazi dísze a toaletnek és visszahozható a menyasszony hajában is. 

Apropó fejdísz. Az egykor tisztaságot, ártatlanságot hangsúlyozó fátyol, mostanában a hajszálvékony áttetsző tüll, de láthatunk már festett, hímzett mintás, pókháló finomságú kelméket is. 

Idén nyáron, a modern menyasszonyi ruha felkapott példája  Kourtney Kardashien  nász-szerelése,  szexi miniszoknyával és hétmérföldes madonna- hímzéses,  fátyollal.

A modern menyasszony manapság megkönnyíti a helyzetét, ha többféle ruha tetszik. Ma már 2-3 ruhát is választhatnak az arák, hiszen a templomi eskühöz az elegancia előírt, míg a polgári szertartásnál szabadabban tervezhetnek. Tengerpart, vagy hangulatos kerti tó, szigetecskével, esetleg pompás, csillárokkal díszes bálterem, mind más lehetőséget kínál.

FEL