fbpx

Téli Esküvői Ruha

A téli esküvő 2021-2022-ben színekben és anyagokban is rengeteg lehetőséget nyújt. 

A menyasszonyi ruha téli esküvőre a megszokott pille könnyű anyagok mellett készülhet nehezebb kelmékből. A magas vékony lányokon hihetetlenül jól mutat egy puha bársony, vagy vastagabb taft selyem, sőt a királynők által kedvelt, brokát is, amelynek szövése, a szálak csillogása már eleve ékszerként hat. A szatén kelmék csillogása érthetően sokakat csábít, de az alacsony, teltebb lányok kerüljék, könnyen kelthet szaloncukor érzést, nekik inkább a letisztult, elegáns matt selymet, vagy a szerethető lebbenő, hímzett muszlin kelméket javasoljuk. 

A mostani szezonban is szeretnek játszani a tervezők a csipkékkel. Egy téli menyasszonyi ruha nyugodtan készülhet 3D hatású, vagy plasztikus matt csipkéből, ahol az áttört felület mutat is meg nem is az ara testének titkaiból.

Évszázadokon át, a csoda nap az aratás után jöhetett el egy fiatal párnak, amikor a család és a barátok, a nagy munka végeztével, együtt ünnepelhettek egy pajtában, vagy éppen egy palota kertjében. A nyári esküvők hagyománya ma is él, bár egyre kevesebb köze van a vidéki munkákhoz még akkor is, ha manapság a fotósok imádják felküldeni az uszályos ruhában pompázó menyasszonyt a szalmahengerekre, vagy a szmokingban feszítő vőlegényt a farönk rakásokra. A nagy meleg, a tűző nap és a szervezéssel járó nehézségek sokakat elriaszt és a hűvösebb idő felé orientál. Igen, egy téli esküvő legalább annyira szép lehet, sőt…

Lehet valaki "jégkirálynő" a saját "jégpalotájában" és fogadhatja vendégeit hűvös eleganciával, ugyanakkor dönthet a pár úgy is, hogy a téli "sötétséget" kint hagyva, vendégeikkel egy meghitt, szemkápráztató csillogással feledtetve a kinti hideget mondják ki a boldogító igent.

A téli esküvői ruha idén elől zártabb és többet mutat a szép lapockákból, sőt egészen a deréktájig tárulkozhat. Na, jó, akinek a kebel vidéke előnyösebb nem kell nyakig becsomagolni, most is választható a gyönyörű dekoltázsú téli esküvői ruha, hiszen megmaradnak a kulcscsont villantó ejtett vállak és a reneszánszból ide varázsolt szögletes kivágású modellek. E sorok írójának továbbra is nagy kedvence a múlhatatlanul finom madonna nyak megoldás, amely a dúsabb és szűkebb keblüeknek egyaránt előnyös.

A nagy truváj lehet idén a téli esküvői ruha ujja. Nem kell a nyári meleg miatt aggódni, így a hosszú ujj természetes és ezen a télen, a puffos sonkaujj, a tündéres bő muszlin, hímzéssel megbolondítva, ezerféle kombinációban választható. 

A nagy kedvenc, a szuper bő ujj, különleges francia mandzsettával, bevont gombokkal, sőt ékszer gomb is jöhet. Van olyan designer, aki egész szobrot alkot a puffos ujjból. Van, akinek ez fantasztikusan áll és nem is kell hozzá más ékszer, vagy kiegészítő.

A sellő fazonú szoknya a mattcsipkével igazán hercegnős külsőt ad, de továbbra is szerethetők, - különösen a nádszálvékony lányokon - a derékban húzott, ezer rétegű bő szoknya is. A téli menyasszonyi ruhán kevesebb a combvillantó hasíték, de nem kizárt.

Azoknak a menyasszonyoknak, akik a visszafogott eleganciára vágynak érdemes felpróbálni a kimondottan a finom sziluettre alapozó, bársonyból, vagy selyemből készült minimalista, modelleket. A gótika jegyeit viselő hosszú uszály, kézfejre nyúló karcsú ujjak, esetleg egy merészebb masni igazán figyelemfelkeltő lehet. Erről jut eszembe. A tervezők rendesen rákattantak a masnikra. Popsi tájékon, csuklón és hajfonatokban is ott az egyszerű, de mutatós díszítő elem.

A téli esküvői ruha színe a fehér, na de milyen fehér. Itt beszélhetünk a helyszínről is.

Ha már tél, beválnak a jég és a hó árnyalatai, de a szoba melegét idéző elefántcsont, krémszín, netán a kék-szürke tónusok is. 

Szóval jöhetnek a jégkristályt idéző kövek, strasszok, fémszálas hímzések, az ékszerek is ezt a csillogást erősíthetik, sőt a hajdíszeknél a fémes villódzás helyettesítheti a nyáron megszokott virágokat. 

Láttam én idén júliusban, 37 fokban olyan nászünnepet, amit egy télen kezdődő szerelem ünnepére terveztek, de a járvány elsodorta a téli nászt, így az egyik örömanya, hópehely szóróval hozta vissza a téli hangulatot, a násznép és az ifjúpár meglepetésére. 

Apropó halasztott szertartás. Előfordul, hogy mire az esküvőre sor kerülhet, addigra a pár kapcsolata túl van az ismerkedés fázisán, sőt, úton van a trónörökös is. 

A téli kismama esküvői ruha is lehet elegáns, romantikus, ha a szép dekoltázsra irányítják a figyelmet, a hosszú uszály például slankít, nyújtja az alakot és a nehezebb, matt selyem is sokat dob az alkalmi ruhán.  

A téli ünnepen fontos szereplője a téli menyasszonyi kabát. Nem, nem lesz jó a megszokott sídzseki, akkor se, ha fehér és a jég-kék pufikabát sem. A mesés téli hangulatba kiválóan illenek a meleg, hófehér, szőrme kiegészítők, melyek nem csak emelik az esküvő látványvilágát, de a kinti hidegben még melegen is tartanak! A fehér szőrme kucsma, kézmelegítő, boleró, elegáns hosszú kesztyű és a meleg, de csinos bokacsizma kombó mindenkinek előnyös és praktikus.  Ma már az állatvédők idegeit sem kell rángatni, mert fantasztikusan szép műszőrméket készítenek. Aki ennél többre gondol, keressen egy szép hosszú, kapucnis köpenyhatású tört fehér szövetkabátot. Ja, és ha valakinek már a gardróbjában ott van, a nemes prém eleganciájáról sem kell lemondani.

A hagyományos téli menyasszonyi ruha fanok, most nem figyeljenek. A téli esküvőn sem kell fehérbe merevedni, aki szeretne vidám, esetleg bolondosabb ünnepet, nyugodtan válasszon a téli-adventi színekből és próbáljon fel egy mókás piros, vagy zöld kiegészítőt. A smaragdzöld különösen ajánlott. Egy szőrme kabátka, egy szuper csinos kis csizma, amely harmonizál a menyasszonyi csokorral és a terem díszeivel mindenkinek mosolyt csal az arcára.

Téli esküvőn érdemes a cipőkre csúszásgátlót ragasztani, megelőzendő, hogy a fagyott úton valaki egy hátassal gyalázza le a hangulatot!

A döntés nem könnyű és nem szabad elkapkodni, hirtelenfelindulásból választani. Egy ilyen egyedi, ünnepi ruha, jó minőségű anyagból méreg drága lehet és az extra darabot jó esetben, egyszer viseli a menyasszony, így érdemes a téli esküvői ruha kölcsönzést is számba venni, ahol türelmes és kedves hozzáértők segítségével választhatja ki mindenki a neki leginkább előnyös fazont.  

Igyekezzünk a dekorációban is illeszkedni a téli formákhoz, színekhez és hangulathoz! Az ünnepség terménél körbe rakhatók a bejáratok és az ablakpárkányok ezernyi, melegséget árasztó mécsessel! A vacsoraasztalokat díszítsék fehér vagy ezüst hópelyhekkel, csillogó gömbökkel, kristályvázákkal, piros tömbgyertyákkal, vagy fagyönggyel, bronzra, vagy ezüstre fújt tobozokkal. Bevethetik a jégszobor dekorációt is, amit nyáron éppen a meleg miatt vetnek el a szervezők. Érdemes felállítani egy pultot kifejezetten a meleg italok számára, ahol kínálható forró csokoládé, forralt bor, vagy különleges ízesítésű teák, melyekkel kellemes hangulat teremthető! 

Sok pár töri a fejét, hogy milyen ajándékkal lepjék meg a vendégeket. Nos, irány a konyha és a sütő, készülhetnek a névre szóló mézeskalácsok, vagy aki nem szeretne a konyhában tüsténkedni, válassza a maradandó hógömböket, melyben az ifjú pár mini változata áll a hóban, vagy akár monogramokkal ellátott kesztyűkkel is kedveskedhetnek a vendégeiknek!

FEL