fbpx

ESKÜVŐI RUHA VÁSÁRLÁS VAGY BÉRLÉS?

„Az vagy nekem, mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere a földnek;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;
csupa fény és boldogság büszke elmém,
majd fél: az idő ellop, eltemet;
csak az enyém légy, néha azt szeretném,
majd, hogy a világ lássa kincsemet;
arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok. ”

 

Shakespeare tudta, hogyan kell örökre szóló szerelmes sorokat adni kedvesének. Manapság sokan egyszerűbben fogalmazhatnak, de a lényeg azonos. Szeretlek és veled akarom leélni az életem. Így Valentin nap idején még gyakoribb, hogy két ember úgy határoz, összeköti az életét. Az érzelmi kötelék komoly szövetséggé alakul. Örökre, vagy egy időre, később dől el, de ünnepelni érdemes és kell. Elkezdődik az örömteli és idegbajtól sem mentes szervezés. Hol, mikor és kikkel ünnepeljen az ifjú pár. Ez akkor sem egyszerű, ha nem radíroz bele az esemény naptárba a covid járvány sokadik hulláma, márpedig az utóbbi két év próbára tette mindenki türelmét és idegrendszerét, aki esküvőre készült. A lányok készülődésének kellemes része az menyasszonyi ruhaválasztás. 

Megvegyem és később emlékként őrizzem? Esküvői ruhaszalonban kezdjem, egyedi design tervezők  menyasszonyi ruha csodáit próbálgatva, vagy ha kevés az idő keressünk rá a menyasszonyi ruha akciók pénztárca barát lehetőségeire? Olyan esküvői ruhaszalonba jelentkezzek be, ahol mindkét lehetőség megvan? 

Huhhh. Időrabló és télvíz idején az átöltözés sem egyszerű, mégis megteremthető a kellemes hangulat egy jól megtervezett menyasszonyi ruha szalonban, ahol türelmes és hozzáértő szakemberek adnak tanácsot és segítenek az öltözésben. Nehéz eldönteni, hogy a királykisasszonyos, csupa gyöngy hófehér menyasszonyi ruha költeményt, vagy a decens. most újra trendi art deco, vagy vintage stílust kövesse a leendő ara. Szerencsére Budapesten már mindent tesztelhet, sőt igazán kedélyjavító menyasszonyi ruha kiárusítást is kifoghat, aki még nem kész álmokkal indul a próba túrára. Van még egy újdonság az esküvőiruha választáshoz. A menyasszonyiruha egy templomi szertartásnál lehet pompás csipkéből, suhogó nehéz selyemből, hatalmas uszállyal, hétmérföldes fátyollal, csillogó ékszer díszekkel, de nem igazán illő a szabadon hagyott váll és a hastájékig lenyúló, mindent kipakoló dekoltázs, de egy tengerparti romantikus esküvőn, vagy egy szép kerti ünneplésen, a nagymamák sem kapnak frászt egy szexi, sokat sejtető menyasszonyi ruhától.

Így egyre többször láthatjuk, hogy a nagy napra nem egy, hanem gyakran 2-3 esküvőiruha kerül a menyasszonyra. A két eskető program után, az uszályos, abroncsos szoknyában a keringő csodásan mutat, de a vendégekkel beszélgetni, netán vacsorázni már kevésbé kényelmes. Adja magát a kérdés, hogy az álom menyasszonyi ruhát, ami értékes kelméből készül és emiatt is drága, talán érdemes kölcsönözni a nagy napra és a másodikat úgy kiválasztani, hogy később is viselhető legyen. 2022-ben egyébként is divat a kétrészes összeállítás, amikor a míder egy más színű nadrággal alkalmi ruhaként is beválhat, vagy a libbenő, sokrétegű muszlin szoknya egy másik felsőrésszel nyáresti bulik főszereplője lehet. Idén a járvány okozta fékezetthabzású esküvői partykon újra nagy divat a különleges anyagból készült kosztüm, a blézerrel viselhető nadrág, vagy/és szoknya. Az sem ördögtől való, ha egy felsőrészhez két eltérő alsót választ a menyasszony. Sőt ma már olyan szoknyát is terveznek a designerek, aminél a nagy uszály egyszerűen levehető, akár bokavillantóvá alakítható és így kényelmesebb is, de egy izgis, az idomokat sejtető, feszes nadrág is beválhat. Ezek a two-in-one döntések a menyasszonyiruha kölcsönzési áraknál is enyhítést jelenthetnek, Budapesten a februári menyasszonyi ruhavásár akciókban.  

Még hideg napok vannak, de a gondos szervezők, gyakran a nyári kánikulára készülnek, míg vannak, akik nem akarnak hónapokig agyalni az előkészületeken és gyorsan döntenek. Nekik jön igazán jól, hogy most a meghirdetett  eskükőruha vásár és kölcsönző akciókban kifoghatnak fantasztikus kedvezményeket, mert a nagyobb divatházak most olcsóbban adják a meglévő modelleket, hogy az új kollekció darabjainak helyet csináljanak. Így amitől tavaly mindenki elájult, az most sokkal kíméletesebb áron érhető el. A lényeg azonban az, hogy mindenki találja meg a neki legjobban tetsző és leginkább előnyös menyasszonyi ruhát a nagy napra, ehhez pedig egy jó hangulatú és kiváló, európai tervezők modelljeit kínáló  divatszalont érdemes választani. 

FEL