Így válaszd ki álmaid Esküvői Ruháját!

Összegyűjtöttük fekete öves esküvői ruha stylistjaink leghasznosabb tippjeit-trükkjeit, hogy felkészülten láthass hozzá az Álom Ruha keresésének. 20 jó tanács, amit minden menyasszonynak érdemes megfontolni az esküvői ruhapróba előtt!

Függetlenül attól, hogy öt éves korod óta álmodozol a menyasszonyi ruhádról, és az utolsó flitterig pontosan tudod a kívánt részleteket… vagy soha nem is gondoltál rá egészen addig, amíg leendő anyósod nyaggatni nem kezdett: „Még mindig nem lett meg a ruhád”…

Ne aggódj, mi segítünk!

 1. Tervezd meg az esküvőd tematikáját

Mielőtt elkezdenéd a ruhavásárlást, döntsd el hogy egy laza kerti parti, egy klasszikusan elegáns rendezvény vagy egy romantikusabb vintage esküvőd lesz. A ruhák böngészésekor mindig tartsd szem előtt a helyszínt, mert a legutolsó dolog amit szeretnél hogy a ruhád teljesen más legyen mint az esküvő stílusa (például egy tengerparti esküvőre egy nagy báli hercegnős ruha nem a legmegfelelőbb választás).

eskuvoi tematika
 1. Vigyél magaddal fotókat a helyszínről

A magazinokból vagy pinterestről gyűjtött ruhákon kívül vidd el ruhapróbára a fogadás és a ceremónia helyszínéről készült fotókat is. A helyszín hangulatának megtekintése segíthet a stylistnak abban, hogy az adott helyszínnek legmegfelelőbb ruhákat adja rád.

 1. Válassz három melléknevet az álom ruhád leírására

Akár klasszikusnak, vintage-nek és kényelmesnek, akár glamournak szeretnéd magad látni, fontos hogy világosan és tisztán kommunikáld felénk, hogyan szeretnél megjelenni a nagy napon. Három konkrét szót válassz az esküvői ruha hangulatának leírására, ez segíthet leszűkíteni a ruhaválasztást.

sex és new york esküvői ruha
 1. Bölcsen válaszd ki a kísérőidet

Igen, szereted az anyukádat, a húgodat, a sógornődet, a tanút és a hat koszorúslányt – de ha valaha is megpróbáltál rávenni több főt hogy megegyezzenek hova menj vacsorázni, el tudod képzelni milyen nehéz lesz megegyezni a ruhát illetően. Szűkítsd le a kísérőket arra a két-három személyre, akiknek a véleménye a legfontosabb számodra.

 1. Hidd el a Stylistodnak, hogy a ruha „jobban néz ki” felvéve

Az esküvői ruhák gyakran nehéz díszítéseket tartalmaznak, amelyek lehúzzák a ruhát a vállfán. Az ingvásárlással ellentétben nem igazán tudod hogyan fog kinézni egy esküvői ruha, amíg fel nem próbálod. Ezért fontos hogy nyitott légy amikor a stylistod  azt ígéri hogy jobban fog állni rajtad mint a vállfán.

 1. Tartsd szem előtt az utazási feltételeket

Ha esküvőd helyszínére repülnöd kell, előzetesen tájékozódj a légitársaság szabályairól. Nem szeretnél beleszeretni egy báli ruha stílusú ruhába, csak akkor ha tudod hogy nem haladja meg a poggyász méretre vonatkozó előírásokat.

esküvői ruha a bőröndben
 1. A díszítések drágítják a ruhát, ugyanakkor nem lehet ellenállni nekik

A kézi hímzés vagy gyönygyfűzés mindig növeli az esküvői ruha költségeit. Természetesen ha az egyszerű nem a te stílusod, akkor ezek a díszítések megérik – csak ezt számold bele a költségvetésbe.

 1. Ne próbálj a költség kereteden felüli ruhákat

Ha nem engedheted meg magadnak, nincs értelme felpróbálni – csak kínzod magad, és olyan mércét állítasz fel aminek egyetlen következő ruha sem felel meg.

 1. Maradj hű ahhoz, amit szeretsz

Könnyű – különösen a másoknak kedvére tevő menyasszonyok számára- hogy arra irányuljon a figyelme, milyen ruhát szeretne látni rajta az anyukája, testvére vagy a tanúja. Kulcsfontosságú, hogy azt a esküvői ruhát válaszd amit szeretsz és amit álmaid ruhájának érzel, függetlenül mások elvárásaitól.

 1. Ne csak hó fehér ruhákat próbálj!

Ez jelenthet tojáshéj színt, elefántcsont (ivory) színt, halványrózsaszínt, vagy egy merész színesebb mintát. Lehet, hogy ez nem megfelelő számodra, de egy felmérés szerint a menyasszonyok 14 százaléka viselne a hófehértől eltérő esküvői ruhát. Ne félj egyedinek lenni!

 1. 100%-ig legyél biztos mielőtt igent mondasz

Minden menyasszonynak tudnia kell, hogy EZ a ruhája mielőtt igent mondana. Amennyiben bizonytalan vagy benne, aludj rá egyet. Sok esküvői ruhaszalonban lehet foglalót is fizetni, érdemes ezt a lehetőséget is megfontolni amennyiben az az egy darab elérhető.

 1.  Vedd fontolóra, hogy érzed magad majd a ruhában.

Azt a ruhát érdemes választanod amelyiktől a legszebbnek érzed magad. Még akkor is, ha több esküvői ruha is megfelel az összes kritériumnak, az érzéseid segíthetnek dönteni közöttük, elvezetve Téged ahhoz a varázslatos pillanathoz, amikor végre megtalálod az „Igazit”.

 1. Professzionális varrónő vegyen méretet rólad

Még ha online is rendelsz, legyen egy profi varrónőd hogy mérje meg a méreteid – ez nem a DIY ideje, mert ha a mérőszalagot akár egy centivel is feljebb vagy lejjebb helyezi a szabvány próbababa állványhoz képest, elronthatja a menyasszonyi ruhádat.

 1. Inkább nagyobb méretű ruhát válassz, ne túl kicsit

A legtöbb ruha egy vagy két mérettel szűkíthető, és a varrás ráhagyásától függően egy mérettel feljebb bővíthető. Összességében egyszerűbb egy nagyobb méretű ruhából bevenni, mint egy akadozó cipzárral bajlódni a ruha szűkítése miatt.

 1. Teszteld le, hogy biztosan tudsz benne kényelmesen mozogni

Egyetlen esküvői ruha sem lesz olyan kényelmes, mint a pizsamád, de nyilván nem szeretnéd hogy egész éjszaka húzogatni kelljen, vagy szűkösen feszengeni. Amennyiben templomi esküvőt tervezel, érdemes megpróbálni letérdelni a ruhában (ceremóniától függően). Ha szeretsz sokat táncolni érdemes a kedvenc táncmozdulataidat is kipróbálnod.

 1. Érkezz hasonló frizurával, mint amit a Nagy Napra tervezel

Ha kócos tincsekkel érkezel az esküvői ruhapróbádra, nyilvánvalóan nem fogod a legszebbnek érezni magad. A teljes hatás elérése érdekében próbálj meg a lehető legjobban hasonlítani, ahhoz a gyönyörű menyasszonyhoz aki a Nagy Napon szeretnél lenni. Nem kell fodrászhoz vagy sminkeshez menned, elég ha felkötöd a hajad vagy behullámosítod egy kicsit – attól függően hogy mit szeretnél. Sminkkel ne tervezz a ruhapróbára, hiszen az esküvői ruhák védelmében az első kérése lesz a Stylistodnak, hogy mosd le a sminked.

 1. Ne vedd „égi jelnek” ha nem kezdesz el sírni

Ha nem vagy érzelmes ember, vagy a ha a ruhát inkább személyes stílusod kifejezésének tekinted, lehet hogy nem könnyezed meg esküvői ruhádat az öltözőben – de ez nem jelenti azt, hogy nem találtad meg a ruhádat. Nem minden Menyasszony sír amikor megtalálja „a ruhát”. Bízd a vőlegényre a “firstlook”-nál 😉

 1. Tartsd szem előtt az évszakot

Ha az esküvőd a Karib-térségben lesz augusztusban, válassz könnyű, szellős anyagokat. Télen minden a hószerű csillogásról szól, érdemes szatén vagy taft téli esküvői ruhát választanod.

 1. Ha nem tökéletes elsőre, ne ess pánikba – megmentheted

Ha elkészült a ruha, és valahogy mégsem az igazi, nem kell pánikba ess. Gyűjtsd össze a megbízható stílustanácsadóidat, és próbáld fel teljesen más kiegészítőkkel, például egy új övvel, vagy adj hozzá egy bolerót. Ha ez nem segít, egy jó varrónő igazán megváltoztathatja a megjelenést, ha megrövidíti, megváltoztatja a dekoltázst, leveszi az ujjakat stb.

 1. Lazíts, és hagyd abba a keresést

Most hogy megtaláltad álmaid ruháját, hagyd abba a keresést – megőrülsz, ha folyamatosan csak ruhákat nézegetsz. A Tied az Igazi! Most csak várd a Nagy Napot, amikor mindenkinek megmutathatod!