A Világ 14 Leghíresebb Menyasszonyi Ruhája – Neked melyik tetszik a legjobban?

A Vogue összeállításában megtalálhatjuk a világ leghíresebb menyasszonyi ruháit, melyeket igazi hercegnők, hollywoodi hírességek, milliók által rajongott zenészek vagy épp felkapott celebek viseltek a Nagy Napon.

w37-100new

MIRANDA KERR Menyasszonyi Ruhája

A Victoria’s Secret angyal esküvői ruháját a Dior Divatház kreatív igazgatója Maria Grazia Chiuri álmodta meg. A magasnyakú, hosszú ujjú ruha alapját az ikonikus Grace Kelly menyasszonyi ruhafazon ihlette, melyet a modell kérésére a tervező egyszerű letisztult, mesebeli ruhává varázsolt.

miranda-kerr-menyasszoniy-ruhaja

PIPPA MIDDLETON Menyasszonyi Ruhája

Pippa Middleton esküvői ruhája körül rengeteg találgatás látott napvilágot a Nagy Napig – a nagyon különleges csipke ruhát melyet egy hosszú tüll uszály kísért egy híres szigetországbeli tervezőnek Giles Deacon-nek köszönhette az Ara. Pippa egy gyöngyökkel díszített fátylat, egy csodás tarát és Mahnolo Blahnik cipőt választott kiegészítőnek a Nagy Napra.

pippa-middleton-menyaszzonyi-ruhaja

II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐ Esküvői Ruhája

A Királynő mindössze 21 éves volt amikor férjhez ment 1946-ban Fülöp herceghez. Törtfehér (elefántcsont) színű ruháját szaténból készítették, melyet 10.000 fehér gyöngy és ezüst cérnával hímzett tüll csipke díszített.

1020

KATE MOSS Menyasszonyi Ruhája

Kate Moss egy John Galliano ruhában mondta ki a boldogító igent 2011 júliusában. Ezt a valóban egyedi darabot később ki is állították a Victoria & Albert Múzeumban, hogy mindenki a csodájára járhasson a harmincas éveket idéző chiffon csodának.

kate-moss-menyasszonyi-ruhaja

KATALIN HERCEGNŐ Menyasszonyi Ruhája

William herceg és hercegnőjének 6 hónapos jegyessége alatt gondosan titokban tartották Kate ruhájának tervezőjét, egészen a Nagy Napig amikor egy csodálatos Alexander McQueen ruhában lépett az oltár elé a Hercegnő a Westminster apátságban.

katalin-hercegno-menyasszonyi-ruhaja

VICTORIA BECKHAM Esküvői Ruhája

Victoria Beckham egy Vera Wang ruhában kötötte össze életét David-el az írországi Luttrellstown Kastályában. Később a ruhát a férjéhez hasonló lila menyecske ruhára cserélte.

victoria-beckham-menyasszonyi-ruhaja

JACQUELINE KENNEDY Esküvői Ruhája

Jackie Kennedy egy new york-i tervező, Ann Lowe nagyszoknyás álomruhákjában ment férjhez, amit egy apró fehér kesztyűvel és egy csodás hosszú fátyollal tett még különlegesebbé.

jackie-kennedy-menyasszonyi-ruhaja

GRACE KELLY Menyasszonyi Ruhája

Az ikonikussá vált ruhát az MGM filmvállalat jelmeztervezője, Helen Rose készítette közel 25 méternyi selyem taftból, melyet csipkével és gyöngyökkel díszítettek. A korszakalkotó ruhán több mint 30 varrónő 6 héten át dolgozott.

grace-kelly-menyasszonyi-ruhaja

KIM KARDASHIAN Menyasszonyi Ruhája

Kim egy fehér csipke, egyedi készítésű Givenchy ruhát viselt a Nagy Napon, mely Riccardo Tisci munkáját dícséri. Kanye West-el Olaszországban, Firenzében mondták kia boldogító igent.

kim-kardashian-menyasszonyi-ruhaja

 

AUDREY HEPBURN Menyasszonyi Ruhája

Az ünnepelt színésznő az 50-es évekre jellemző balerina stílusú ruháját választotta, melyet Pierre Balmain tervezett neki. A csodálatos, élő rózsákból álló hajdísz is tökéletesen passzolt a ruhakölteményhez.

audrey-hepburn-menyasszonyi-ruhaja

DIANA HERCEGNŐ Menyasszonyi Ruhája

Diana hercegnő 1981-ben házasodott össze Charles herceggel. Ruháját David és Elizabeth Emanuel tervezte a júliusi esküvőre. Diana viselte a királyi esküvők történelmének (royal wedding) leghosszabb, közel 7.5 méter hosszú uszályát.

diana-hercegno-eskuvoi-ruhaja

KATIE HOLMES Esküvői Ruhája

Alig fél évvel első gyermekük (Suri) születése után, Katie egy vállnélküli, Giorgio Armani tercezte ruhában kötötte össze életét Tomi Cruise-al.

katie-holmes-menyasszoniy-ruhaja

ANNE HATHAWAY Esküvői Ruhája

A színésznő naplementében, a szabad ég alatt mondta ki a boldogító igent egy egyedi csipkével és hímzéssel díszített Valentino ruhában, amihez egy különleges vintage fejdíszt választott.

anne-hathaway-menyasszonyi-ruhaja

MICHELLE OBAMA Esküvői Ruhája

A First Lady 1992-ben egy szatén, szívdekoltázzsal készített vállnélküli ruhában ment hozzá az Egyesült Államok nemrég leköszönt elnökéhez. Kiegészítőnek egy gyémánt fülbevalót és egy tradicionális fátylat választott.

michelle-obama-menyasszonyi-ruhaja