Tökéletes helyszín, a tökéletes esküvőhöz

Az esküvők során lassacskán nem lesz már íratlan szabály: esküvői ruha helyett választhatunk fehér overált, elfeledkezhetünk a virágokról, sőt, még a tortára is van alternatív megoldás. Egy dolog viszont kiküszöbölhetetlenül fontos: a helyszínválasztás. Ha ez megvan, akkor szinte már csak a család és a barátok kellenek hozzá, és kezdődhet az ünneplés!

 A tökéletes esküvői helyszínt megtalálni viszont nem egyszerű. A lehetőségek tárháza óriási, akár egy elegáns bálterem, egy kényelmes étterem, egy kikötő vagy egy borvidék szerepel a tervek között. Íme néhány tuti tipp, hogy megtaláld a hozzád illőt!

 Keress egy esküvő szervezőt!

 Mielőtt beleásnád magad a helyszínkeresésbe, kérd egy szakértő segítségét! Ők sokkal jobban tisztában vannak adott helyek felszereltségével, kapacitásával, és az átalakíthatósággal!

 Hagyatkozz az elképzeléseidre!

 Ha lehunyod a szemed, egészen biztos látsz egy teret magad előtt – már csak meg kell találni azt! Ha modern esküvőt szeretnél, nézz ki egy galériát, egy csarnokot vagy egy tágas éttermet, ha pedig az old school dolgokat szereted, ahhoz a parkok, udvarok, akár farmok szuperjó passzolnak.

 Ismerd a vendéglistát!

 Ha pontosan tudod, hogy hány barátot és családtagot vársz az esküvőre, szok szívrohamtól és szívfájdalomtól menthet meg a szervezkedés során. Ha túl kicsi helyszínt választasz, és túl sok a vendég, az egy nagyon fájó helyzet tud lenni. Érdemes már jó előre számolni, ez a költségvetés szempontjából is nagyon fontos, főleg az ültetésnél és az ételrendelésnél.

 Figyelj a költségekre!

 Sokkal, de sokkal többről van szó, mint a helyszínbérlés költsége! Ott az esküvői dekoráció, a virágok, az, hogy mekkora helyet kell otthonossá és romantikussá tenni.

 Ne feledd a vendégeket!

 Sok vidéki, esetleg külföldi vendéged van? Van a helyszín közelében hotel vagy fogadó, ahol el tudod őket szállásolni? Ezek a kérdések nagyon fontosak, ahogy az is, hogy van-e elég hely abban a teremben, ahol a lakodalmat tartjátok. Biztosíts helyet a hajnalig táncolóknak és a kis csoportban beszélgetőknek is!

 Figyelj a felszereltségre!

 Teljes kiszolgálást biztosít a helyszín, ahova neked csak a dekorációt kell hoznod? Pompás! Lehet, hogy egy asztalokkal, székekkel, világítással felszerelt helyszín drágábbnak tűnik, ám így nem kell a külön bérléssel és elszámolással foglalkozni!

 Maradj hű önmagadhoz!

 Tudjuk, nagyon könnyű a Pinteresten szerelembe esni, gyakran velünk is előfordul… 🙂 ,de a legfontosabb, hogy az esküvőtök titeket tükrözzön.