15 Tuti Tipp a menyasszonyi ruhapróbára

Üdv a menyasszonyi ruhadivat fellegvárában!

Jól tudjuk: már az eljegyzés napja óta az internetet bújjátok, álmodoztok, és tele van a fejetek kérdésekkel. Mi tetszik? Mikor vágjatok neki? Ki tartson veletek, legyen rajtatok kesztyű, béreljetek esküvői ruhát  vagy vásároljatok? Ki gondolta volna, hogy ennyire stresszes kiválasztani a nagybetűs  RUHÁT? Szerencsére itt vagyunk mi, és segítünk!  🙂

Íme 15 tuti tipp, hogy olyan tökéletes legyen az esküvői ruhapróba napja, amilyennek már kislánykorotokban elképzeltétek!


 1.     Írjatok költségvetést!

Mielőtt nyakig gyémántokban állnátok a tükör előtt, jó ötlet összeállítani egy költségvetést, arra kihegyezve, hogy mennyi pénzt szántok a külsőtökre. A “mindegy” nem válasz, hiszen akadnak többmillió Forintos kreálmányok is. Az, hogy egy határt szabtok meg, alig szűkíti a választékot, hiszen minden árkategórián belül meg lehet találni a tökéletes darabot.

 2. Ne hagyjátok az utolsó pillanatra!

Készüljetek fel arra, hogy egy ruha tökéletes méretre szabása akár hónapokba is telhet, így a legtökéletesebb megoldás az, ha már 9-12 hónappal az esküvő előtt ellátogattok egy szalonba.

Méret rendelés esetén is előfordulhat , hogy 4-5 hónap mire megérkezik a ruha.

 3. Kutassatok!

Az internet tele van kvízekkel, melyek segítenek megtalálni a számotokra legjobban passzoló fazont. Számos cikk van arról is, hogy melyik testalkathoz melyik darabok illenek, de itt, a Privé szalon blogján is találtok választ ezekre a kérdésekre! J

 4. Készítsetek moodboardokat !

A Pinterest és az Instagram tökéletes platformok az ötletelésekre. Kövessétek be a kedvenc tervezőiteket, blogjaitokat, szalonjaitokat, ismerjétek meg a legújabb kollekciókat, és ne felejtsétek el lementeni a kedvenc képeitek!

 5. Néhány szóban!

Fogalmazzátok meg kulcsszavakban vagy egy rövid mondatban, hogy milyen ruhát szeretnétek! Szexi, csipkés , sellőfazonú? Vagy inkább egy elegáns, hosszú ujjú mint Meghan Markle-nek? 

 6. Kérjetek időpontot!

Ha ezekkel a lépésekkel megvagytok, már foglalhatjátok is az időpontot! Bejelentkezés szerint, a 11. kerület, Bartók Béla út 54-es szám alatt találjátok a Privé szalont, vagy a +36205454598-on bármikor elértek miket telefonon is!

 7. Válasszatok társaságot!

Egy ruhapróbára maximum 3-4 ember hivatalos a menyasszonnyal együtt. Fontos, hogy olyan családtagokat, barátokat válasszatok, akik pozitívak és mindig jó kedvre derítenek titeket! Felmerülő kérdés lehet, hogy a jövendőbeli anyós a meghívottak listáján legyen-e. Ha komfortosan érzitek magatokat előtte , és számítasz a véleményére, akkor igen!

Más esetben semmiképp.  🙂

FONTOS: Olyan kísérőkkel érkezz aki előtt nem gond melltartóban és bugyiban lenned. 

 8. Vegyetek ki egy szépségnapot!

Fontos, hogy ne két megbeszélés közötti rohanásban érkezzetek a szalonba! 

Ha van rá lehetőségetek, kipihenten, frissen induljatok csak el, smink nélkül!

9. Ne hagyjatok otthon semmit!

Egy korábbi cikkünkben már megírtuk, hogy milyen fehérneművel és kiegészítőkkel készüljetek a próbára, olvassátok el itt! 

 10. Legyetek nyitottak!

Hasznos, ha tudjátok, hogy mit szeretnétek, ám megeshet, hogy álmaitok fazonja nem úgy mutat rajtatok, ahogy azt elképzeltétek! Lehet, hogy habos-babosról álmodoztatok, közben pedig egy letisztult, A-vonalú szoknya sokkal jobban mutat rajtatok! A színekről sem feledkezzetek el, hiszen a hófehér és pezsgőszínű darabok mellett már akár nude vagy halványrózsaszín ruhákba is beleszerethettek!

 11. Ne feledkezzetek meg az időjárásról!

Egy tengerparti esküvőhöz egy nagy abroncsos menyasszonyi ruha nem biztos, hogy a legpraktikusabb megoldás! Vegyétek figyelembe a nagy nap helyszínét és körülményeit is a ruhaválasztásnál!

 12. Hallgassatok a stylistra!

Igaz, mindig a menyasszony tudja igazán , hogy miben érzi jól magát , mit szeretne hangsúlyozni a nagy napon, ám a ruhákat senki sem ismeri tüzetesebben, mint a szalon munkatársai. Mindent megtesznek ,hogy a tökéletes darabot találják meg nektek . Az ő véleményüket is kérjétek ki a sajátotok mellett, hisz sokkal objektívebben látják a dolgokat a kísérőiteknél is!

 13. Ne öltözzétek túl a költségvetést!

Két, nagyon hálátlan helyzetbe is kerülhettek, ha olyan ruhát  esküvői ruhát próbáltok fel, amit nem engedhettek meg magatoknak. 1) Sokkal többet fogtok költeni rá, mint ahogyan terveztétek vagy 2) beleszerettek, és onnantól kezdve semelyik olcsóbb ruha sem fogja a tetszésetek elnyerni. 

 14. Készítsetek fotókat!

Kérj meg egy kísérőd, hogy készítsen képeket az összes ruháról, ami tetszett ! Amennyiben nem sikerül azonnal döntened , érdemes visszanézni a képeket , ez megkönnyítheti a választást.

15. Ne féljetek igent mondani!

Az első , legfontosabb igent már kimondtátok, most jön a következő! 

Az is meglehet, hogy már az első darab tökéletes lesz, sosem tudhatjátok!  🙂